"Istoria" organizatiilor, lumii


UE, NATO,ONU....ce sunt aceste organizatii? Ce reprezinta, ce urmaresc si ce ascund.......
          Sa ne intoarcem putin in timp...chiar pana la inceputuri, atunci cand oamenii puteau trai fara bani. Fara economii si economie, fara „miere si lapte” oferite de cineva.
          Toata lumea traia intr-o armonie, cat de cat perfecta din acest punct de vedere. Spre exemplu lumea facea doar comert (se face si in zilele noastre dar cu anumite scopuri) si fiecare oferea ceva in schimb, pentru marfa luata, sau bunurile luate. Un om oferea unuia un animal celalalt ii dadea o alta vietuitoare la schimb. Altul dadea un sac de grau si in shimb primea porumb de exemplu. Si aveau loc astfel de targuri cu felurite materiale de uz sau cu hrana.
          Presupunanad ca toate mergeau cat de cat bine in timpurle acelea, dintr-o data s-a "trezit" cineva, sa inventeaze o anumita chestie, numita moneda, si hop dintr-o data incepe sa faca „tranzactii”. Incetul cu incetul cei care nu stiau despre ce era vorba, s-au lasat influentati de acel cineva, care era cu o secunda mai destept decat restul.
          Si astfel acest lucru care il cunoastem in ziua de azi ca BAN a aparut din pricina unui om, care la randul lui de fapt urmarea PUTEREA. Ei, de aici incepe de fapt povestea cruda si totodata falsa, fata de asa zisul adevar, care ni se prezinta noua in ziua de azi, asa zisul ajutor interstatal.
          Noua astazi ni se spune ca: vom avea..., daca ne vor ajuta vom putea..., daca ne alaturam lor vom fi... si vom face... si bla,bla,bla....chestii care fac sa fie placute la ureche, la urechea fiecarui om care viseaza la bine si la un trai bun , care de fapt ar fi bun si placut, daca nu ar fi aceste sisteme ale tarilor, ce formeaza asa zisa putere economica a continentului (la fel se pune problema si pentru alte uniuni de acest gen care exista la ora actuala in lume). Evident daca nu ar exista un sistem si anumite reguli , ar fi un haos total, dar la ce sisteme de economie si trai, au tarile in general, se poate observa ca de fapt exista un haos, dar oarecum controlat si totusi, incetul cu incetul se incepe pierderea controlului asupra lui, si automat pierzand contrloul asupra sistemului, se pierde contrloul asupra puterii. Si uite asa ajungem din nou la cuvantul „putere”.
          Intorcandu-ne putin la omul „nostru” cu moneda, parerea mea este urmatoarea: spre exemplu, daca i s-ar oferi oricui din aceasta lume, chiar si celui mai timid om de pe planeta, puterea de a conduce un anumit numar de oameni, puterea de a avea el singurul cuvant in fata a mii si mii de oameni, automat va accepta. Pentru ca din punct de vedere psihologic oamenii se nasc cu dorinta, cu instinctul de a fi deasupra celui de langa el, astfel ajungand sa-l conduca intr-un anumit punct, intr-un final avand o oarecare putere de influentare.Ei! asadar nimeni nu ar refuza acest privilegiu, de a conduce pe altii.
          In mod evident el inventand acea chestie numita „moneda”, a ajuns sa fie considerat de cei de sub el, adica de oamenii de rand sa-i spunem, conducatorul si omul care a gasit o solutie la nu stiu ce problema. In gandul lor isi spuneau „Da! el este conducatorul, el este cel care a inventat moneda. Daca avem mai multe monezi putem sa luam materiale fara sa mai dam in schimb altele, noi ramanem cu mai multa marfa pe data viitoare cand o vom da in schimbul a altor monezi astfel strangand monezi vom lua mai multa marfa....” si uite asa... un gand destul de logic, a ajuns sa aduca la putere monezile si ulterior banii care au atras puterea, astfel ajungandu-se in zilele noastre, ca automat si evident statele cele mai puternice din lume sunt statele cu cei mai multi bani. Ce chestie, nu...? Si uite de unde plecasem, de la un om cu o moneda, de la un om care a vrut sa-i conduca pe altii. Asta da insiruire si evolutie.
          Ca idee, sa nu ma indepartez asa tare de subiect de fapt aceste uniuni sunt exact consecinta evenimentelor, ce cred eu ca au avut loc in cursul evolutiei, evenimente care au adus razboaie in trecut, pentru cucerire, pentru averi, pentru pamanturi. In fond pentru PUTERE, dorinta regilor de a conduce si de a fi cei mai buni si a avea cel mai bun regat, ulterior devenite state.... si uite asa, pana in zilele noastre, au murit multi oameni in numele PUTERII si conducerii SUPREME.
          Astazi, UE, NATO, ONU, SUA si alte uniuni din lume, daca mai exista, au acest scop; de a acapara „regate”/state mai mici, si a le pune sub control. Evindent, tuturor li se spune ca de fapt sunt uniuni in care lupta toti pentru unu, impotriva unui asa zis alt stat atacator in cazul unui razboi sau lupta impotriva teroristilor(care de fapt sunt fictiuni ale statelor putere, care nu au pe cine sa dea vina in cazul unor distrugeri sau stiu eu ce alte chestii..) si asa mai departe. Si in fond pentru ce? Cu ce scop luptam unii impotriva celorlalti? Pentru ce trebuie sa moara oameni nevinovati in aceste acerbe lupte intre state, ca in fond suntem locuitorii aceleasi planete, folosim acelasi timp si spatiu, acupam acelasi loc dintr-un punct in acest Univers.
          Este dureros cand ne gandim de fapt ca noi asa am fost conceputi, cu aceasta eroare in gandire si anume, cu dorinta de a fi "the best". E bine intr-un fel sa fi cel mai bun, ca astfel au loc discutii intre oameni, astfel se fac descoperiri, astfel evolueaza lumea tehnologic si asa mai departe, dar gandindu-ne la puterea de a conduce toate aceste puteri, pe mine unu ma inspaimanta, dar se pare ca altora le face placere... ma inspaimanta pentru ca fac parte din acest tot in care are loc o imensa batalie si totodata o ciudata existenta a noastra.
          Si dupa cum se poate observa, pornind de la o simpla idee, a cum a aparut banul, ne dam seama ca ajungem la zilele noastre si la traiul ce il au toate statele in momentul de fata.
Asta a fost o scurta parere a mea despre aceste uniuni si istoria noastra ca evolutie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu