Avortul


       Indiferent cum am da-o, realitatea e ca uneori un avort este singura solutie pentru salvarea vietii unor oameni, care sunt, la randul lor, niste copii…pentru ca in fond evitarea unei situatii de gen tine in primul rand de maturitate.
       Nu stiu cine e in masura sa hotarasca scopul vietii unui om, pentru ca suntem diferiti si ca atare avem viziuni, dorinte si aspiratii diferite. Exista situatii in care aceasta solutie este rezolvarea unei probleme (de ordin financiar, social, emotional etc). Este adevarat ca lasa in urma rani adanci, dar, dintre doua rele, incerci sa il alegi pe cel mai mic rau.
        Argumentele crestine sunt o placa repetata milenar. Ironia, cel putin in cazul catolicilor, e ca se pronunta preotii catolici care (macar in teorie, ca in practica sunt sigur ca nu) nici nu stiu ce inseamna o partida de sex si conceperea unui copil. De asemenea, teologii se agata de argumente dogmatice si afirmatii pline de emfaza (de genul “asta e crucea, poart-o”), ignorand realitatea contextuala.
        Tehnic vorbind, din moment ce nu stim ce inseamna, nu ar tbui sa deschidem gura. Pe de alta parte, traim in Romania, unde orice roman e analist politic, teolog, chemist, economist, filosof, military, doctor, istoric si tot ce mai vreti voi.
Eu consider ca femeia are dreptul de a alege, ca doar nu e un animal de prasila. E interesant faptul ca cei care sunt impotriva avortului, majoritatea sunt barbati. Faptul ca femeile sustin dreptul la optiune ar trebui sa dea de gandit. Numai ca barbatii nu vor fi niciodata pusi in situatia de a alege: ”avortez sau nu?”…Poate vor trebui sa aleaga daca nevasta/prietena va avorta sau nu, dar alegerea va fid oar un sfat pentru ea, ea singura va trece prin asta.
        Deci cum pot fi barbatii impotriva sau pentru, cand pe ei nu ii afeceteaza cu nimic(aproape)? Cum pot arunca cu piatra, intr-o femeie care a avortat, cand de fapt ei nu au cel mai mic habar despre ce inseamna un avort pentru o femeie din punct de vedere fizic si psihic?
        Imi este greu sa ma abtin sa amintesc ca suntem in secolul 21, iar liberal arbitru circula nestingherit prin constiintele oamenilor de vreo suta si ceva de ani! Trebuie sa mai facem copii ca pe vremea cincinalelor? Mai credem in femei eroine? Femeia e stapana pe propriul corp!
        Iar daca discutam din punctual de vedere al moralei crestine, mai bine o lasam balta. O institutie – biserica – care a vazut ca pierde teren a inceput sa faca concesii. Si care ii iarta sip e cei mai rai criminali. 15 matanii si eventual mai stranguleaza unul, ca da cu zecimale. Mai bine condemn pe cei care fac sex fara sa se protejeze, fara sa se gandeasca daca doresc sau nu, un copil. Bineinteles ca se poate intampla ca o femeie sa ramana insarcinata si daca se protejeaza si in acest caz numai ea poate decide daca este in stare de a avea copilul.
        Nu-mi place avortul, dar nu le condamn pe cele care apeleaza la el atunci cand nu au o alta posibilitate. Condamn faptul ca nu au apelat la metode contraceptive, mamele care nu accepta ca fetele lor sunt active din punct de vedere sexual si nu apeleaza la un medic ca sa le prescrie anticonceptionale. E nevoie de multa educatie.
        Avortul e crima!? O fi intr-o oarecare masura, dar razboaiele ce sunt? Luptam pentru libertate ucidem mii de oameni care gandesc, au o viata, o familie, prieteni, un viitor, dar ce naiba…erau in cale, de ce sa ne pese.
        Femeia care face avortul, allege pentru ea si familia ei ce crede ca e mai bun, 100 de parlamentari idioti aleg pentru o planeta intreaga asa ca s-o lasam balta…
        E legala, e dreptul fiecaruia ca e morala sau nu, o sa-si primeasca pedeapsa in cer. Aici e frumusetea liberului arbitru. Ai dreptul sa alegi inclusive sa iti omori copilul. Ai dreptul sa alegi viciul, ai dreptul sa alegi violenta, etc. Ai acest drept, pentru ca obiectul alegerii exista in lume. E o vorba “Toate imi sunt premise, dar nu toate imi sunt de folos”.
        Asadar, nimeni nut e impiedica sa alegi moartea copilului tau nenascut. O faci pe raspunderea ta!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu